Alecart Junior cu Veronica D. Niculescu & Isidor

La vârsta de 11, 12, 13, 14 ani sunt nenumărate întrebări. Și multă curiozitate, și aspecte care te intrigă, și sentimente contradictorii. Sunt, în același timp, puține cuvinte să exprimi ceea ce gândești și ceea ce simți, prea puțin timp să dezbați, oameni mari plictisiți sau, pur și simplu, prinși în propriile probleme. Ce poți face atunci? Să-ți dai întâlnire cu o carte! Să descoperi plăcerea de a citi.

Am întâlnit nenumărate minți sclipitoare, gata de a răspunde oricărei provocări, copii frumoși, dar, la început, total refractari la ideea că lectura poate veni dinăuntru, că ea poate însemna și altceva decât o listă anostă de cărți date la școală.

Clubul Alecart Junior e un proiect care își propune să construiască un spațiu intim, prietenos, al apropierii de cărțile copilăriei voastre, nu de cele ale generației bunicilor sau părinților voștri. Gândit ca o prelungire a Clubului de cultură Alecart, cu redactori elevi de liceu care au trecut prin experiențe de lectură interesante, Alecart Junior = bucuria de a vorbi despre personaje cu la fel de mută plăcere ca despre prietenii din viața reală, curiozitatea de a afla răspunsuri legate de ceea ce ai citit, orgoliul de a arăta că și tu ai descoperit un volum fain, șansa de a te întâlni, de a dialoga și de a deveni cunoscut în fața autorilor.

Nu întâmplător, prima ieșire în public a juniorilor alecartieni înseamnă dialogul cu Veronica D. Niculescu, autoare dragă celor mai mari, care au avut șansa de a o avea alături la Întâlnirile Alecart la FILIT, anul trecut. Va fi un dialog despre Isidor și Serena, protagoniștii romanului O vară cu Isidor, despre prietenie, despre cum s-a scris o carte care a cucerit deja inimile multora dintre voi și despre toate năzbâtiile care vă trec prin cap (și prin suflet).

Vă așteptăm să  ne (și să vă) descoperiți!

Loading Facebook Comments ...

Fii primul care comentează!