BILANȚ

Anul școlar 2014-2015 a fost, pentru Alecart, un an al întâlnirilor și al satisfacțiilor. Ne-am construit amintiri prin FILIT, am continuat proiecte („Înăuntru și-n afară”), am lansat cărți în prezența autorilor, ne-am bucurat de poezie (Clubul de Poezie), am citit, am organizat și am participat la workshop-uri, am văzut și am discutat filme bune. Am admirat și am scris.

Revista „Alecart”, pe care o edităm cu același entuziasm de 7 ani, a câștigat toate concursurile la care a participat, însă ceea ce ne-a bucurat cel mai mult a fost numărul record de descărcări de pe site (aproximativ 10.000) și aprecierile venite din partea unor scriitori:

Iașul e diferit de alte orașe din punctul de vedere al liceenilor, pentru că au aici revista „Alecart“, una dintre cele mai serioase publicații literare.

Răzvan Țupa

Revista e cât se poate de incitantă, cu lecturi proaspete, fără clișeele și doza de déjà vu pe care le găsești în mai toate revistele culturale. Merită parcursă da capo al fine. Sau, dacă preferați, din doașcă-n doașcă. În plus, nu știu ce revistă de profil arată atât de bine... Bravo lor și profesorilor care îi pun la treabă!

Bogdan Crețu

Alecart e o revistă extraordinară, una dintre revistele mele favorite (nu numai românești!).

Radu Vancu

Când scriu aceste rânduri, alături de mine, fără să mă observe, James Meek discută înflăcărat despre cât de încântătoare a fost întâlnirea cu „generația ALECART”, cât de plăcut impresionat a fost de curiozitatea și cultura tinerilor, ce întrebări provocatoare i-au fost adresate și ce viitor promițător, sub semnul culturii, va construi ALECART.

James Meek
observat de Laura Ștreangă

Alecart este o revistă excepțională, o revistă cum nu există de fapt în România, realizată de un grup de tineri absolut excepționali care știu bine ce-i literatura, citesc enorm și sunt foarte deschiși!

Simona Sora

I love how Alecart is put together. The art, graphics, articles all come together like a party.

Juan Ochoa
scriitor american

Din Alecart, vor ieși niște ființe culturale, niște oameni care vor iubi literatura, chiar dacă nu se vor dedica acestei profesii.

Ioana Nicolaie

 

Știm că pentru cei care conduc învățământul preuniversitar ieșean și pentru mulți profesori Alecart nu este decât un moft, atâta timp cât nu participă la vreo olimpiadă (deși mulți dintre redactorii revistei sunt olimpici!), știm că un premiu obținut la faza națională a Concursului de Reviste Școlare nu interesează pe nimeni, deși nu înțelegem de ce un rezultat la olimpiada de mate, fizică sau chimie este mai important decât premiul/premiile obținut/e de noi, știm că revista noastră este mai cunoscută în rândul universitarilor decât în rândul profesorilor noștri, dar ne încăpățânăm să credem în proiectul nostru, să ținem aproape absolvenții de liceul care s-a mândrit cu ei odată și care i-a uitat după ce nu-i mai aduc puncte. Ne încăpățânăm să nu participăm la dialoguri trucate, să nu ținem discursuri scrise de profii noștri. Ne încăpățânăm să ne asumăm bâlbâielile și să iubim literatura, arta, fără acele rețete care ne-ar aduce premiile atât de apreciate de școala românească. Ne încăpățânăm să avem, vorba lui Gospodinov, amintiri legate de cărți!

P.S. Joi, avem prima ședință de redacție din vacanță. Ar fi trebuit să pregătim „Întâlnirile Alecart” de la FILIT…
Loading Facebook Comments ...

Fii primul care comentează!