Ce cărţi vă recomandă redactorii Alecart

Pentru că în perioada aceasta cu toţii avem timp să mai citim o carte pe care poate am amânat-o de ceva vreme sau să vedem  un film la care nu am mai ajuns la cinema, vrem să vă impulsionăm să recuperăm cărţile şi filmele care merită urmărite. Iată ce vă recomandă redactorii noştri în Alecart 9 să citiţi în perioada aceasta.

Alexandra Masgras vă recomdă romanul „Omar cel orb” de Daniela Zeca pentru că veţi găsi, în aceeaşi lectură „fundamentalismul islamic şi mentalitatea europeană cu avânturi post-comuniste.Omar, alături de restul personajelor, reprezintă doar un instrument prin care cititorul vede societatea radicală iraniană, dar şi probleme sociale din România”.

Mădălina Tvardochlib vă oferă spre lectură cartea „Monştri invizibili” de Chuck Palahniuk pentru că „e o carte bună de citit atunci când crezi că nimic din proza contemporană nu te mai poate surprinde, tocmai pentru că dovedeşte contrariul. Nu va fi o surpriză la nivel conceptual, ci una la nivelul lecturii”.

Nu puteţi trece peste Orhan Pamuk şi o carte personală, „Muzeul inocenţei” pe care v-o recomandă Ioana Lionte: „cartea se constituie într-un tratat de antropologie ce se concretizează într-un scurt istoric, prin raportare la conceptul virtutii sau al virginitatii”.

Bestseller în Germania, cartea scriitorului de origine română, Cătălin Dorian Florescu, „Jacob se hotărăşte să iubească”, lansată de redactorii Alecart luna aceasta, nu trebuie să lipsească din biblioteca voastră. Prof. Nicoleta Munteanu vă recomandă romanul pentru că „e o carte a sensibilităţii ultragiate, a unui suflet într-un perpetuu exil interior, căci Jacob descoperă lumea şi se descoperă pe sine în purgatoriul unei suite de trădări: de la cea a propriului trup la cele ale tatălui, de la cea a poveştilor care-i învăluie copilăria la trădarea istoriei”.

Sigur aţi aflat cine a câştigat Nobelul în Literatură anul acesta. Alexandra Masgras vă convinge de ce trebuie să citiţi Sorgul roşu, de Mo Yan: „Romanul adună prin naraţiunea mozaic povestea unei familii distruse de război. Lanul de sorg hibrid, la fel ca succesul eroilor, este simbolul deteriorării civilizaţiei din ţinutul Gaomi”.

Ne oprim aici momentan cu recomandările. Alte sugestii de lectură în cronici profesioniste puteţi găsi în arhiva Alecart pe www.alecart.ro.

Vă dorim lectură plăcută şi aşteptăm şi recomandările voastre de lectură! Ce carte bună aţi citit ultima dată?

Loading Facebook Comments ...

Fii primul care comentează!