Ce filme vă recomandă redactorii Alecart

Aşa cum v-am obişnuit, în Alecart există o rubrică aparte pentru apariţiile cinematografice. Ne uităm şi la filmele lui Cristian Mungiu, dar niciodată nu uităm de Tarkovski. Iată ce vă recomandă redactorii Alecart să urmăriţi la cinema.

Anastasia Gavrilovici repune în discuţie filmul „Andrei Rubliov” pentru că „cinematografia tarkovskiană reprezintă un proces de catharsis întrucât urmăreşte o reconstrucţie spirituală a societăţii şi o sensibilizare a ei prin frumos”.

Magda Dincu vă recomandă filmul „Clubul împăraţilor”, 2002, în regia lui Michael Hoffman, pentru că se poate plia pe orice secvenţă din contextul educaţional de azi: „filmul emite o teză de ţinut minte, anume că este de datoria profesorului să spere până la capăt că, învăţându-i pe alţii, caracterul unui elev se poate schimba, la fel şi destinul său”.

Anais Colibaba vă propune să vedeţi filmul „La mala educacion”, în regia lui Pedro Almodovar, la interpretarea căruia poate să stea la bază ideea că „odată corupt binele, efectul de pervertire se va propaga ca într-un efect de domino”.

Nu lipseşte din recomandările Alecart filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu. Colaboratoarea fidelă Alecart, Daniela Abageru, vă propune să vedeţi filmul şi să vă puneţi câteva întrebări: „filmul nu este un exerciţiu de discernământ între Bine şi Rău, nu se dă dreptate cuiva, ci se pune reflectorul pe însingurarea oamenilor între semenii lor, pe lipsa de comunicare folosindu-se un cod comun, pe superficialitatea cu care îi ascultăm pe ceilalţi şi nu îi auzim cum ne strigă adevărurile şi nevoile lor”.

Dacă vreţi să fiţi la zi cu apariţiile cinematografice româneşti, nu rataţi „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, o comedie uşoară, cu un subiect şi o atmosferă tipic româneşti. De asemenea, urmăriţi şi „O lună în Thailanda”, primul lungmetraj al lui Paul Negoescu, cu o imagine a tinerilor de astăzi, un subiect uşor, relaxant, care lasă deoparte temele grele cu care ne-au obişnuit filmele româneşti din ultimii ani.

Aşteptăm opiniile voastre după vizionarea filmelor, dar şi recomandările voastre despre alte filme care merită văzute.

Loading Facebook Comments ...

Fii primul care comentează!