Dumnezeu (nu) a fost ucis de Occident, eu (nu) VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ! (partea I)

Deci știu, poate n-ar trebui să scriu deloc despre asta, dar nici să încep cu deci nu ar fi trebuit, așa că mă voi opri la un moment dat când exaltarile mele cognitive nu se vor mai simți provocate.  Sunt revoltată, chiar sunt, și mă simt vinovată. Umblă o scrisorică pe internet, pe care majoritatea o blamează, dar suficient de mulți, și încuiați, Doamne, o ridică în slăvi, care se intitulează O studentă românca la Londra: Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ ÎNTORC ACASĂ! “.

Pe numele ei, Maria Cristina Marcus, autoarea articolului este studentă la Londra, King’s College London, War Studies. War Studies, oameni buni! Cum să te bucuri de un așa degree și să te uiți peste umăr la țara ta ca la un falnic imperiu?

Ce este Occidentul….? Se întreabă fata. Și răspunde:

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentru CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

 

În primul rând, sunt extrem de surprinsă cum o persoană atat de închisă la minte a ajuns studentă la o facultate atât de prestigioasă (firește, și micile greseli de gramatică pe alocuri îmi confirmă întrebările). Intrebarea se raspunde oarecum singură, căci tatăl fetei este deținător al mai multor centre Spa de lux din țară, un veritabil personaj monden cu mai multe apariții la emisiuni televizate gen midnight, asistente Playboy, și tot tacâmul, pe numele său Sorin Marcus (sursa aurasmihai.ro). Ei bine, drumul pentru fata asta nu avea cum să fie așa greu, de unde deduc că nici n-a năpădit-o îndurerata studenție, cu toate lipsurile ei, căci îmi inchipui că mijlocul prin care a comunicat cu sistemul universitar britanic a fost unul susținut financiar. Gros, tată! Cum să ajungă la o așa concluzie, atunci? Cum poate vestul să fie numit un loc fără identitate, prin comparație liberă și directă cu România? De ce si cu ce este ponegrită identitatea națională a Regatului Unit sau a oricărei alte țări europene dacă acceptă căsătoriile homosexuale și avortul? Hai să definim puțin lucrurile. Ințeleg din explicațiile dânsei că, atunci când vede două femei mergând pe strada mână-n mănă, îi vine să vomite. Soluția mea este fie un „camion de Xanax”, că tot îl numea pe Badea, sau să încerci, dupa caz, să iți vezi de treaba ta.  Iar problema avortului…! Serios?? Când România este prima țară din Uniunea Europeană, campioana la de-ce-sa-folosesc-prezervativ?  Nadia, una dintre studentele românce de la Londra, la fel revoltată îi raspunde pe blogul său: „… oamenii cu pielea de altă culoare nu sunt dușmanii tăi, și că, indiferent cât de mult ți se pare, din căpșorul tău acoperit cu piele spălăcită și răsfățată, că acțiunile afirmative pe care le iau țările ca Marea Britanie ca să compenseze pentru secole de persecuție și sclavie sunt exagerate, sau corectitudine politică, n-au ajuns de fapt nici măcar aproape de cinci la sută în procesul de echilibrare al balanței. Că creștinismul nu e singura religie de pe fața Pământului, ba chiar că religia nu e obligatorie, ci o opțiune personală, așadar, că o societate multiculturală și preponderent laică precum Marea Britanie nu e obligată să facă mare caz de sărbătorile tale creștine sau de orice sărbătoare religioasă în general. Că oamenii cu alte orientări sexuale nu sunt dușmanii tăi, și că nu te afectează cu nimic libertatea lor de a iubi pe cine vor și cum vor. Că patriarhatul pe care îl lauzi te urăște, și că indiferent cât de mult te strofoci să susții rolurile sexelor (care sunt artificiale și se schimbă de la o cultură la alta și de la o epocă la alta), rolurile astea sunt împotriva ta, că misoginii nu te vor disprețui mai puțin doar pentru că te aliezi cu ei.”

Dragă domnișoară, aș adăuga, a nu accepta că altcineva poate fi implinit fără să urmeze valorile tale în viață nu poate defini nimic altceva decât o persoană închisă la minte. E trist că mirosul de mici de la scara blocului și zdrăngănitul lănțucului într-un feeric background de manele  suculente nu îi provoacă nicio greață. Just saying.

(Și încă ceva: why on earth a trebuit să menționeze traditionalismul Craciunului și al Paștelui?? Presupun că faptul că sărbătorile creștine sunt ”un prilej de marketing” este un adevărat șoc cultural pentru toti romînii, care în preajma sfintelor zile oricum se retrag în mănăstiri și-l ascultă cu ardoare în suflet pe Hrușcă!)

Dar să continue:

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

În primul rând, este o înșiruire prea lungă de predicate care doar par sa aibă o legatură între ele, domnișoară, încă un gerunziu și înnebuneam. Hai să punem punct și să înțelegem despre ce e vorba. Dacă feminismul distruge relațiile bărbat-femeie, trebuie să afli că singurul motiv pentru care tu ai șansa să scrii acest articolaș dragutel de pe băncile King´s College este pentru că cineva s-a luptat pentru afirmarea feminismului. Dar e ok, nu vreau să fortez nicio ideologie nimănui, căci aici vorbim despre o tânără ce-n timpul liber mănâncă mămăligă și ciorbă de potroace, bea pălincă și mănâncă bătaie că „așa merită femeia” (Academia Catavencu). Atat de trist! Și încă mult mai trist decât lupta împotriva conceptul de feminism– al carui target, spre surprinderea unora, nu înseamnă ”hai sa urâm bărbații!”- este această revoltă inexplicabilă împotriva homosexualilor din România. Mult mai multe daune financiare le provoacă politicienii „tradiționalisti”, parerea mea, cu neveste și cu copii, teama de Dumnezeu și dar la biserici. Pentru că, sincer, de o interacțiune cu un gay s-ar putea să nu ai parte nici măcar o dată în viață, încă o generație de acum încolo, iar dacă ai să ai, probabil nu ai să știi. Trebuie să spun că unul dintre colegii mei  de apartament este gay și încă! nu am observat nici un semn, urmă, bubă, miros, murdărie care să îl trădeze sau care să fie, în orice caz, contagioasă pentru mine. Inca ma uit la reclamele Sky doar pentru David Beckam. Deci ghici ce, it´s ok to be gay!

Să ne întoarcem însă la politicile cu problema:

Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Aici trebuie să îi dau dreptate. Suntem un popor de înșelati. Stau si mă întreb, în momentele de cumpănă ale vieții, când număr 60 de pence la casa la Tesco, cum politica noastră chiar este extraordinară. Nu e ca și cum avem primari analfabeți și semi-analfabeți, autostrăzi veșnic neterminate și succesuri în parlamentele europene, asta atunci când nu absentăm. Să nu uităm de masterele prezumtivului nostru președinte, la fel de absente ca și domnia sa de la sedințele din Parlament sau de doctoratele plagiate ale celor ce au un cuvânt de zis în conducerea țării, căci dacă îmi amintesc, 85 de pagini din cele 307 au fost un minunat, simplu, comod, copied- pasted. Firește, mereu uit. Chiar suntem o piatră de temelie în politica si istoria Imperiilor Occidentale, am fost, vom fi si suntem.

Astrid Băgireanu a fost redactor-șef Alecart, este studentă în anul II la Edinburgh Napier University, Scoția

Grafică de Ștefan AmatieseiImagine

Loading Facebook Comments ...

12 Comentarii

 • Avatar
  Răspunde iulie 26, 2013

  Andreea

  Mi se pare ca domnisoara Marcus nu a aratat niciun fel de ura fata de occident/homosexuali etc si nici nu a folosit cuvinte injurioase la adresa nimanui. Doar si-a spus un punct de vedere. Iar daca tot vorbim de a avea mintea deschisa si de libertate de opinie, cred ca e dreptul fiecaruia de a-i placea sau nu homosexualii. In articolul de fata, domnisoara Bagireanu mi se pare cam prea agresiva si cred ca depaseste masura facand tot felul de comentarii referitoare la viata personala si familia Mariei Marcus. Respect dreptul lui Astrid Băgireanu de a nu fi de acord cu Maria Marcus, dar pentru asta trebuie sa o jigneasca si sa-si dea cu parerea despre cum a crescut si ce face tatal ei? Ce legatura au lucrurile astea cu subiectul pe care l-a abordat Maria Marcus si de ce isi permite sa o jigneasca? De fapt, cine pe cine uraste si cine nu suporta alte opinii?

 • Avatar
  Răspunde iulie 26, 2013

  Alin

  Multi citesc, putin pricep. Eu nu vad decat frustarile tale donsoara Astrid Bargireanu. Ce treaba ai matale cu banii sau cu familia fetei?
  Nu mai poate omul sa isi iubeasa tara ca imediat ii sar in cap toti pupatorii de funduri occidentale. Toate popoarele pot fi patrioate numai noi romanii, nu. Ati fost indoctrinati ca noi romanii suntem ultimii oameni de pe planeta. Uite ca nu este deloc asa, si nu suntem mai prejos decat alte natii.
  Si eu traiesc in Londra de aproape 2 ani si din cauza celor ca tine evit sa interactionez cu romanii aici. Am prieteni doar englezi si tin sa spun ca si ei impartasesc aceeasi parere ca Maria. Occidentul este distrus din cauza conducatorilor. Numai cei spalati pe creier sau cu ochelari de cal nu vor sa inteleaga asta.

 • Avatar
  Răspunde iulie 26, 2013

  bunicaayahuasca

  Te vei intoarce in tara atunci cand ti se va oferi totul pe tava, nesimtit-o? Fara ca tu sa faci nimic?
  S-ar putea sa fie prea tarziu. Atunci, noi cei care am pus SUFLET (daca sti ce este asta) in aceasta tara, nu prea vom mai dori sa-i primim pe toti oportunistii materialisti, fara Dumnezeu, care vor vrea sa se intoarca la caldurica.

  • Avatar
   Răspunde iulie 27, 2013

   ALECART

   Orice jignire de genul „nesimtit-o” tine mai degrabă de „sufletul” pus în această țară și mai puțin de cratima pusă unde nu trebuie.Nu? Dacă nu respectați limba română, ne este greu să credem că „ați pus suflet în această țară”.

   • Avatar
    Răspunde iulie 27, 2013

    bunicaayahuasca

    Cratima este pusa corect. Nu ma mira ca urati aceasta tara din moment ce nici gramatica nu stiti. Poate ca este putin cam dur cuvantul „nesimtit-o” pt. Dv. dar, oricum as lua-o (cratima pusa corect), reflecta adevarul cel mai bine. Nu trebuie sa o luati ca o jignire ci exact ceea ce exprima: lipsa bunului simt, lipsa simtirii cu sufletul.

   • Avatar
    Răspunde iulie 27, 2013

    bunicaayahuasca

    Aveti dreptate cu cratima. Corect este „nesimtito”. Imi cer scuze ca v-am contrazis. Restul ramane totusi valabil.

 • Avatar
  Răspunde iulie 27, 2013

  Radu

  :)))) a durut asa tare parerea mea incat ai sters comment-ul? sau esti doar o penibila care cauta sa atraga prin felul tau jalnic de a vorbi si pune problema, cat mai mult trafic si popularitate? hal de romani :(…..acum chiar ca mi-e rusine ca-s roman…

  • Avatar
   Răspunde iulie 27, 2013

   ALECART

   Vă asigurăm că n-a fost șters niciun comentariu!Mai postați-l o dată!

  • Avatar
   Răspunde iulie 27, 2013

   ALECART

   Un comentariu semnat de Radu apare la partea a II-a a răspunsului lui Astrid. Ati confundat postările si, ne place să credem, cuvintele!

   • Avatar
    Răspunde iulie 27, 2013

    Alin

    Hai ca v-ati facut destul trafic pe spatele unei amarate de postari pe facebook. O romanca isi lauda tara si voi rapid sa improscati cu noroi. Voi nu sunteti romani, voi sunteti adevaratii bozgori (oameni fara tara), nu ungurii.Cand vad oameni ca voi, imi pare rau ca m-am nascut roman si nu ungur.

 • Avatar
  Răspunde iulie 27, 2013

  Astrid, de ce nu raspunzi la comentarii?

  As vrea sa o intreb pe Astrid, ea pe banii cui se afla la studii? Nu tot ai parintilor? Sau este invidioasa cu unii sunt in Londra la King’s College si ea este la o obscura facultate din amarata Scotie?
  Astrid (nume de roman neaos), faci de ras Iasul care a dat atat de multe valori Romaniei.

 • Avatar
  Răspunde ianuarie 20, 2015

  mihai

  ești un tâmpit… fata are dreptate. tu ești un prost

Lasă un comentariu!