Forme ale artei sau o întâlnire magistru-discipoli

Luni, 6 Martie, la Cafeneaua Teatru FIX, ora 12.30, Alecart vă invită la o întâlnire specială cu graficianul Dragoș Pătrașcu și cu doi dintre foștii săi elevi, Adrian Gorea și Radu Carnariu. Prin această întâlnire – dezbatere, organizată în cadrul proiectului „Alecart. Înăuntru și-n afară”, ce deschide Săptămâna Altfel la Colegiul Național Iași, ne propunem să profităm de prezența celor trei artiști, pentru a descoperi câteva direcții în arta contemporană, pentru a defini „altfel” condiția artistului/ creatorului azi și, nu ultimul rând, pentru a înțelege mai bine relația profesor-elev.

Dragos Pătrașcu este profesor la Universitatea de Arte „G.Enescu” Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design. Din 1996, este membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici. În 2016 a câștigat Premiul UAP din România pentru Grafică. Mai multe detalii aici.

Radu Carnariu este profesor de grafică la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași. Detalii aici.

Adrian Gorea este profesor de grafică la Concordia University, Canada.  Anul trecut a câștigat o bursă postdoctorală la Colegiul Noua Europă (http://www.nec.ro/ ) condus de Andrei Pleșu. Detalii aici.

Lucrările invitaților noștri pot fi admirate și în paginile revistei „Alecart”.

Dezbaterea va fi moderată de Emil Munteanu, profesor la Colegiul Național Iași și coordonator principal al proiectului Alecart, și coordonată de Tudor Berbinschi, redactor-șef Alecart, elev al Colegiului Național Iași.

Loading Facebook Comments ...

Fii primul care comentează!