LicArt 2018. Hogwarts e la Mogoșoaia (I)

Ziua I: sâmbătă, 31 martie 2018

Ora 14:30. Ne îndepărtăm de gara din Ploiești. Trenul merge încet și tocmai intrăm în cea dea doua gară. Sau ce o fi aici. Totul e așa curat și gol… Stau cu Dora și casc gura deja de trei minute, gândindu-ne că totul aduce a film de groază… Sper să ieșim cu bine din asta.

Ora 17:30. Mă grăbesc, așa că, pleonastic vorbind, voi fi destul de rapidă. Întâmpinarea a fost mișto. Toți zâmbesc și sunt călduroși. Am primit niște cosmetice (yaaay). Papa.

Ziua a II-a: Duminică, 1 aprilie 2018

Ora 16:15. Stau în iarbă la malul lacului și aștept ca Nimrod să termine prima lui poezie. Avem un proiect fain, propus de organizatori: ,,Poeții fac fotografi, fotografii scriu poezii”. Grupele sunt alcătuite din doi fotografi și un poet. Mare noroc mare: am avut azi workshop cu Răzvan Țupa și am mai vorbit despre una & despre alta. Despre poezie, mai ales. Am făcut și un exercițiu interesant, care suna cam așa: scrieți un cuvânt pe o foaie fără să vă gândiți prea mult. Apoi ghici ce? Timp de douăzeci de minute nu aveam voie să spunem nimic altceva în afară de cuvințelul cu pricina. Aveam voie să ieșim afară, să ne plimbăm, orice. Eu m-am pricopsit cu ,,pisică”.  Nimrod a terminat poezia. Vorbim mai încolo.

Ora 21:15. Galopez cu Dora spre Mega-ul din apropiere. Parcul duce până aproape de magazin, deci e o adevărată relaxare să te plimbi. Pe aici se aude murmurul apei, iar felinarele ne luminează calea. La ora asta, locul e încă plin de oameni. Astăzi am fost la atelierul Claudiei despre Branding și am învățat că postatul pe facebook nu e ca să te dai mare pe unde mergi și ce faci, ci să te promovezi inteligent pe tine. Pe de altă parte, am învățat cum să facem o prezentare și cum să obținem mai ușor un job. Dora îmi spune că am ajuns. Paaa.

Ziua a III-a: luni, 2 aprilie 2018

Ora 16:30. Azi a venit Marius Chivu. Am vorbit despre cărți & cum trebuie să citim ce vrem noi, nu ce ne recomandă alții. Totuși am furat pe sub masă niște titluri pe care am de gând să le cumpăr când ajung acasă. Am furat și un autograf de la Marius, ca să nu se simtă singure titlurile. Nimrod și Mihail mi-au explicat care-i treaba cu lumina, contrastul, unghiurile, diafragma. Apoi, după ce mi-au văzut expresia, au setat ei aparatul și mi-au explicat fără grabă cum să folosesc zoom-ul. Acum mă plimb prin pădurea Palatului și fotografiez tot ce-mi vine în cale. Poate, poate iese ceva.

Ora 21:21. Suntem pe terasă și ascultăm ceva post-indie-rock. Jos se joacă ,,Nume de cod”. La atelierul lui Răzvan Țupa a citit fiecare: am realizat cu maaare bucurie ce noroc am să mă aflu aici. Oamenii ăștia chiar sunt buni. Apoi am discutat despre cenaclul de miercuri. Vom face ceva cu niște telefoane & ne sunăm unul pe celălat & apărem ca prin minune pe ușa dinspre terasă. Ideea e super mișto. Repetăm în seara asta în camera 13 și vedem ce iese.

Ziua a IV-a: marți, 3 aprilie 2018

Ora: 14:27. Suntem în Afi Mall. Fiecare a primit o sumă de bani să-și ia ce vrea. După asta ne îndreptăm spre Centrul Vechi. Mă întreb ce spune lumea despre noi când ne vede pe stradă cu aparatele care fac poze la tot ce mișcă. Sau stă. Ne lipsesc niște umbreluțe și am fi chinezii perfecți. Dacă aș afla că și chinezii se distrează așa bine ca noi, zău că m-aș muta în China.

Ziua a V-a: miercuri, 4 aprilie 2018

Ora 21:15. Sunt într-o mică pauză. De ieri umblu fără papuci. Mi se par inutili și e prea fain să mergi desculț/ -ă prin roua gazonului. Azi a venit Florin Iaru și ne-a spus de bine. Iar mi-am folosit carnețelul ca să mai fur câteva ceva. Ce sa făc, data viitoare voi încerca să evit carnețele cleptomane. Am avut și un workshop cu Radu Herjeu despre comunicare. Am aflat care e diferența dintre dialog și discuție și cum pot să-mi transmit clar și concis mesajul. Chiar am învățat ceva din asta. Apoi am avut cenaclu. Frate, a ieșit mișto. Dar mișto rău. Sau așa zic eu, nu știu ce cred ceilalți. Binențeles, fiecare a avut emoții și foaia îi tremura în mână. Apoi ne-am relaxat și ne-am dat seama ce idee bună a fost să ne sunăm și să… Nu zic mai multe. Ok, mai zic ceva. Mare parte din merit e al lui Bogdan. Tipul ăsta chiar s-a chinuit cu noi. El s-a ocupat de scenografie și ne-a scuturat blând când noi vorbeam despre ce mișto strălucește azi soarele. Pauza e gata, trebuie să mă întorc în sala de la etajul 1. Acolo ne uităm la pozele fotografiilor făcute pe stradă. Deja îmi dau seama când o imagine e arsă și când nu. Să vedem ce iese până la urmă…

Ziua a VI-a: joi, 5 aprilie 2018

Ora 17:30. Stăm toți (poeții) pe terasă și (cică) dăm sfaturi fotografilor cum & ce să scrie. La mine Nimrod și Mihail au terminat. Au niște idei de rămâi cu gura căscată. Dimineața am avut atelier cu Silvia Gradinaru. Ne-am uitat la reclame și apoi am făcut și noi. Ne-am jucat și ne-am distrat. Acum suntem îmbrăcați frumos pentru premiere. Stai puțin! Sunt în picioarele goale. Mă duc să-mi iau șlapii.

Ora: 22:30. Mare party pe terasăăă. Radu dansează cu Andra pe o melodie dintr-un serial turcesc și cântăm versurile pe care oricum nu le înțelegem. La poezie au câștigat Ioan, Tudor și Luca. Vorbeam cu Dora despre asta după primul atelier și ne puseserăm de acord că ei vor câștiga. Chiar sunt superbuni. Premiile la fotografie au fost luate de Andra, Vlad (avea o fotografie prea faină și era imposibil să nu câștige) și Roland. Începe macarena. Byeee.

Ziua a VII-a: vineri,  6 aprilie 2018

Ora:13:17. Suntem în tren. Dora doarme cu capul de geamantanul meu. Vorbesc (oarecum prin somn) cu proful CÎRSTI. A fost în București cu olimpicii de la română & lectură. Chiar mă bucur să-l aud. Să zic, ză nu zic. Zic. Recunosc, DA, că am vărsat niște lacrimi când am ieșit pe poarta Palatului. A fost așa frumos… Am cunoscut oameni așa de inteligenți, de la care chiar am avut ce învăța. Radu et comp. Iar mă apucă. Trebuie să dorm. Noapte bună.

n-am nicio idee ce e asta

mergi spre școală pe drumul secundar

nu suporţi câinii & oamenii

prea ocupaţi parcă-s din filmele americane

ai scutire la sport îţi place să urci să cobori un etaj poate asta te ajută

(de doi ani bei prafuri arăţi la fel)

 

nu simţi când te afunzi în lenjerie. în mâna stângă

ai gustarea de la doișpe cu cealaltă revezi pozele

cu maică-sa gravidă

 

te întrebi cum s-a întâmplat

să-ţi dea mesaj tu să o faci pe deșteapta

nu răspunzi după ce te-a prins că patrulai prin faţa clasei lui

când a ta e la parter

nu ești obsedată

ești doar posedată de parfumul ăla vechi de doi ani

pe care-l tragi înainte de

 

Sursă foto: Radu Herjeu

 

                                                                 

Loading Facebook Comments ...

Fii primul care comentează!

No Trackbacks.