Ne-negativism

Să nu uităm unde, cum și în ce condiții ne-am născut. Pentru că nu trebuie să uităm cum și de cine am fost eudcați. Poate avem noroc și ne dăm seama dacă educația ne-a lipsit. Să nu uităm că fiecare soi de atitudine are o justificare și să nu ne mai justificăm atât de mult.

Să nu uităm toate aiurelile debitate amețiți prin Acaju, pentru că suntem ipocriții Pământului. A avea direcție înseamnă a recunoaște cu nonșalanță postmodernă că ești diluat într-o supă cetățean-punkistă. Să nu uităm cine naiba ne-a pus să socializăm cu interlopi și băieței alintați prin Skin. Să nu uităm ce e de capul nostru; punkistul din tine ce poate să facă? Să nu uităm cine are nevoie de energia noastră; să nu uităm că, a îți da refresh prin străinătate nu înseamnă a avea planuri mai mari și să nu uităm cine ne așteaptă semnul de viață rarefiat, acasă; să ne stabilim exact în căpățâne ce înseamnă a fi greu.

Să nu uităm de sacrificiul necondiționat care ne aduce mâncarea sub bot, și de gâtul larg care înghite toate ifosele chiar și când se manifestă la 30 + de ani, și de privirea încrezătoare în suma de bani introdusă duios în fund ca să facem a doua facultate, ca să o ardem prin India, ca să cunoaștem oameni faini care miros a abureală de viitor încălțat cu bascheți.

Să nu uităm că așteptările mari nu înseamnă și pretenții mari; nu, alea ți le ții sub bearcă și data viitoare când te mai simți nedreptățit, gândește-te la ai tăi și la cât de îndreptățiți ar fi ei să îți toarne mojito-ul pe creasta ta de 100 de lei, de față cu fetițele care la 21 de ani și fără fard pe ele arată ca niște mămici buhăite de proprii cocalari.

Cu stimă,

arh. Vlad Tundrea – designing, amenajeișăn, capiteluri, romanate, urban plening, consulting la hausbilding, autorizeișăn, executeișăn, toate pe degeaba

coloană sonoră: Phaeleh – Natural Feeling

 

Loading Facebook Comments ...

Fii primul care comentează!