Să FIE Alecart!

Luni, 25 mai, ora 16, în Sala de Festivități a Colegiului Național Iași, va avea loc, cu ocazia lansării noului număr Alecart, dezbaterea despre rolul competițiilor/olimpiadelor și despre performanță în sistemul de învățământ dinăuntru și din afară: „Să fii mai bun decât celălalt sau decât tine, cel de ieri?”
Invitați: Roxana Dumitrache, Alexandra Masgras și Florin Lăzărescu. Intenționăm ca alături de noi să fie, prin skype, studenți/absolvenți ai unor universități prestigioase din afară, foști olimpici ai colegiilor partenere.
Roxana Dumitrache a absolvit London School of Economics and Political Science și Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA, ca șefă de promoție. Publică articole și studii în diverse reviste de specialitate din România și din Marea Britanie. A lucrat în cadrul Comisiei Europene unde a coordonat activitatea de cercetare pentru două dintre viitoarele politici și directive pentru statele membre, punând accentul pe egalitatea de șanse și nediscriminare.
Alexandra Masgras este studentă la Universitatea din Glasgow, unde studiază Istoria Artei; între 2012 și 2014 a fost redactor-șef al revistei „Alecart”, în 2014 a obținut Premiul I la faza națională a Olimpiadei de Istoria Artei cu punctaj maxim.
Florin Lăzărescu este scriitor, scenarist și coordonator FILIT. Cel mai recent roman, Amorțire, s-a bucurat de aprecierea publicului din România și din străinătate, iar filmul Aferim, la care semnează scenariul împreună cu Radu Jude, a fost premiat la Festivalul de Film de la Berlin.
Dezbaterea va fi urmată de o lectură publică de poezie a membrilor Clubului Alecart de la Suceava și de un recital de muzică susținut de cvartetul „Concertino”, coordonat de conf. univ. dr. Petrea Gîscă.
să FIE Alecart!

să FIE Alecart!

Alecart 14

Alecart 14

Desfășurat în cadrul Festivalului Internațional al Educației, evenimentul are loc sub genericul:
ALECART. COMUNITĂŢI ŞCOLARE DINAMICE: ANGAJARE CULTURALĂ ŞI RESPONSABILITATE CIVICĂ.
Loading Facebook Comments ...

Fii primul care comentează!