Un decalog-răspuns la o scrisoare care a intoxicat facebook-ul

După ce am postat un răspuns în două părți la scrisoarea studentei din Anglia care a fost timp de trei ani martora unei crime și care vrea să se întoarcă acasă, a venit timpul să publicăm, la sugestia lui Astrid, un decalog al lui Tudor Avram, un alt „roman revoltat”:

 

 

1. Am văzut că autoarea s-a autointitulat „Domnița Dacă”. În primul rând, vreau s-o felicit pentru prezența la lecția de istorie din clasa a 2-a în care a învățat despre Daci si Romani și văd că a învățat destul de bine lecția pentru că este un fapt foarte bine cunoscut că dacă nu erau Dacii, Romanii nu ar fi reușit să cucerească nici Cucuieții de Deal, să nu mai vorbim despre restul Europei. Cu toții stim că înainte să fim cuceriți de oricine, poporul dac era o nație ultra-avansată venită din viitor să ofere pace pe pamânt și nicidecum o adunătură de triburi înapoiate ce se chinuiau să se unească sau să se cucerească unii pe alții.

 

2. Îi dau perfectă dreptate că dă vina pe conducătorii noștri actuali pentru situația în care ne aflăm. Păi dacă Mazare a umplut Mamaia de cluburi, eu unde dracu să mai găsesc virgine să le sacrific în cinstea lui Zamolxe?

 

3. Sunt mândru de ea că a extins granițele imperiului Tracilor până la Londra și îi mulțumesc că ne oferă educație cu forța, în spiritul și în valorile românești.

 

4. De ce sare toată lumea în capul ei că e bogată, răsfățată și nu are pic de cultură? Eu știam că orice persoană provenită dintr-o familie înstărită are dreptul la ignoranță.

 

5. Cum puteți să o contraziceți din moment ce îi menționează numele lui Dumnezeu de atâtea ori în scrisoare? Vreți să ardeți în iad pentru veșnicie?

 

6. Ea nu vorbea de Badea cel de la tv. Era o referință la Balada Miorița.

 

7. Felicitări că știe punctele cardinale (Occident=vest…nu mă așteptam să mi-o dea pe asta!). Din păcate, a cam dat cu bățu-n baltă când a întrebat după aia „ce este Occidentul?”

 

8. O respect pentru folosirea licenței poetice. Astfel, pe parcursul scrisorii se pune semn de egalitate între politețe si cenzură. O atitudine foarte indrazneață, demnă de Ku Klux Klan.

 

9. Lupta ei impotriva avortului este, de asemenea, demnă de respect. Patria Mamă are nevoie de toți fiii ei, iar PARTIDUL îi oferă toată susținerea. Priviți, dragi tovarăși, o viitoare mamă (h)eroină în formare!

 

10. O apreciez pentru atacul ei sublim la adresa valorilor societății actuale, folosind construcții precum „lumea vorbeste multe si prost”.

 

Gata, ne-am plictisit de subiectul ăsta! Ne vom întoarce la poveștile studenților români din afară care definesc altfel patriotismul.

 

Grafică de Ioniță BeneaImagine

Loading Facebook Comments ...

5 Comentarii

 • Avatar
  Răspunde iulie 26, 2013

  Alin

  Esti demna de toata mila! Ai o mentalitate de bugetara comunista, venita de le Cucuietii din Deal.
  Cu asa romani, nu-i de mirare ca tara noastra va disparea in curand.
  Nu ar fi rau sa treci la biblioteca si sa cauti materiale despre daci si traci, si sa lasi istoria comunista pe care ai invatat-o in scoala.

 • Avatar
  Răspunde iulie 26, 2013

  Alin

 • Avatar
  Răspunde iulie 27, 2013

  Bula Ion

  Ce ratati de oameni sunteti (oameni? poate e cam mult spus) !
  Cand ajungeti intr-o tara mai rasarita din punct de vedere material, tehnologic, mai „civilizata”, incepeti sa injurati si sa improscati cu rahat locurile in care v-ati nascut si oamenii care v-au crescut.

 • Avatar
  Răspunde iulie 28, 2013

  Tudor Avram antiroman

  Tudor Avram tu nu esti roman. Tu ti-ai vandut sufletul satanei. Daca iti renegi tara in care te-ai nascut iti renegi familia si stramosii. Romanii si Romania nu au nevoie de tradatori ca tine si Astrid, si asta o spune un roman din Londra.

  • Avatar
   Răspunde august 14, 2013

   Satana caruia si-a vandut sufletul

   Esti prost, atunci.

Lasă un comentariu!